Vrijedan poklon Izdavačke kuće Planjax komerc iz Tešnja

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

JU Specijalna biblioteka „Behram-beg“ u Tuzli se trudi da ide u korak s vremenom i ponudi svojim korisnicima najnovije i najaktuelnije naslove knjiga iz različitih oblasti, a posebno one iz savremene bosanskohercegovačke književnosti. Stoga nas raduje činjenica da vas možemo informisati kako je Izdavačka kuća Planjax komerc iz Tešnja ovih dana poklonila Biblioteci 15 djela značajnih bosanskohercegovačkih autora. Tačnije, radi se o rukopisima koje je 2020. godine, na anonimnom konkursu za poticaj književnim autorima, nagradila Fondacija za izdavaštvo Federacije Bosne i Hercegovine. Fondacija je nagrađene knjige izdala i štampala posredstvom Izdavačko-štamparske kuće Planjax komerc iz Tešnja u mjesecu aprilu tekuće godine.

Riječ je o sljedećim djelima:

 1. Alma Zoranić, Bašeskijini mrtvi;
 2. Edin Rikalo, Buke i tišine;
 3. Adnadin Jašarević, Srce od kostiju;
 4. Šefik Husagić, Umijeće gladovanja;
 5. Mehmed Đedović, Stazama mrkog medvjeda 1463;
 6. Nedžad Ibrahimović, Obiteljske i druge strašne pjesme;
 7. Azir Šabić, Dah u vremenu;
 8. Ervin Mujabašić, Graffito;
 9. Kemal Mahmutefendić, Ex Nihilo;
 10. Aida Šečić Nezirević, Vraćanja;
 11. Adisa Bašić, Košćela;
 12. Marko Bačanović, Dvojnik;
 13. Sead Trhulj, Korak preko granice;
 14. Milo Jukić, Muke majstora Antona s Padove;
 15. Muharem Bazdulj, Nevidljiva družba.

Inače, Izdavačka kuća Planjax komerc je i prije darivala svoja vrijedna izdanja našoj Biblioteci. Tako smo jesenas dobili od ove tešanjske izdavačke kuće Izabrana djela Bajruzina Hajre Planjca.

Koristimo se ovom prilikom i zahvaljujemo kolektivu Planjaxa na poklonu. Nadamo se da će nove knjige na našim policama biti zanimljive našim čitateljima, a pogotovo ljubiteljima lijepe riječi.

Najpopularnije