Učenici Osnovne škole “Kozarac” iz Kozarca posjetili Biblioteku

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

 

Biblioteka “Behram-beg” u Tuzli je 12. juna 2019. godine ugostila učenike i učenice iz Osnovne škole ”Kozarac” iz Kozarca. Ova posjeta je upriličena u sklopu ekskurzije 7-ih razreda ove škole.
Učenicima se obratio uposlenik Biblioteke Sead Husić i održao jedno kratko predavanje o našoj ustanovi. Učenici su upoznati sa počecima i današnjim aktivnostima Biblioteke te su naučili kakve postoje biblioteke i zašto se ova institucija naziva specijalnom bibliotekom. Također, učenici su obišli prostorije Biblioteke i mogli su da vide, prije svega, lektirni dio i sve druge odjele.
Nastavno osoblje ove škole, Hadisu Avdagić i Vandu Ramić, razredne starješine, ugostio je direktor Biblioteke i zahvalio im se na ovoj izuzetno vrijednoj posjeti u sklopu njihove eksurzije.

Koristimo se prilikom i zahvaljujemo Osnovnoj školi ”Kozarac” iz Kozarca na ovoj posjeti te nastavnom osoblju koje je realiziralo ovu posjetu. Radujemo se nekim novim i sličnim posjetama osnovnih i srednjih škola iz čitave Bosne i Hercegovine i šire.

Najpopularnije