U Brčkom promovirana knjiga ”Vakifi i džamije Gornjeg Bihora”

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

Dana 20. novembra 2019. godine JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli, BZK Preporod Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i Medžlis Islamske zajednice Brčko u Domu Islahijeta u Brčkom organizirali su promociju knjige ”Vakifi i džamije Gornjeg Bihora” autora prof. dr. Isata Skenderovića.

O knjizi su govorili reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat-ef. Fejzić, direktor Biblioteke ”Behram-beg” Admir Muratović i autor knjige.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat-ef. Fejzić iskoristio je priliku da prisutne upozna s utemeljenjem, razvojem i funkcionisanjem Islamske zajednice u Crnoj Gori te društvenim, političkim i vjerskim životom Bošnjaka i drugih muslimana u ovoj zemlji. Rifat-ef. Fejzić jedan je i od recenzenata ove knjige dok je direktor Biblioteke Admir Muratović imao ulogu urednika promovirane publikacije.

Autor prof. dr. Isat Skenderović porijeklom je iz Bihora, područja za koju je direktno vezana tematika promovirane monografije, trenutno živi i radi u Tuzli, kao predavač na predmetu biologija na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Dijelove iz knjige interpretirao je glumac Irfan Kasumović.

Najpopularnije