Susret bibliotekara ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

Ovogodišnji Susret bibliotekara ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održao se 22. 11. 2019. godine u Gazi Husrev-begovoj biblioteci. U ime Biblioteke ”Behram-beg” Susretu je prisustvovala bibliotekarka Elmedina Ćetin.

Prisutni, predstavnici svojih biblioteka, su razmijenili svoja iskustva, iznijeli probleme s kojima se susreću u svom radu, istakli važnost ovakvih susreta te izrazili želju i potrebu da se ovakva, ali i svaka druga vrsta saradnje, nastavi u nastupajućem periodu. Predavači na Susretu bili su prof. dr. Enes Kujundžić i Mevludin Kost, restaurator u Gazi Husrev-begovoj biblioteci. Ovom prilikom dogovorene su i posjete bibliotekara Gazi Husrev-begove biblioteke, koji su bili i organizatori Susreta, drugim bibliotekama ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Istoga dana poslije džuma-namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji organizirana je i svečanost povodom obznanjivanja novog mandata reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića a nakon toga i otvorenje izložbe ”Reisu-l-uleme u Bosni i Hercegovini 1882-2019.” u Gazi Husrev-begovoj biblioteci kojoj su uz ostale zvanice, ekselencije i eminencije, prisustvovali i bibliotekari.

Najpopularnije