Rezultati Konkursa za najbolji prozni literarni rad

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

Na Konkurs za prozni literarni rad o temi Dođi, dođi, ko god da jesi, bilo da bježiš, tražiš ili lutaš, to više važno nije (Mevlana Rumi) koji je raspisan pod brojem 03-10-87-2/21 od 21.4.2021. godine, bez ograničenja za učesnike, u okviru programa obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, u predviđenom roku pristigla su 33 rada. Od tog broja, 11 radova nije ispunjavalo uslove konkursa: 2 rada su priložena u poetskoj formi,  8 radova nije potpisano šifrom nego imenom i prezimenom i 1 rad je bio i u poetskoj formi i potpisan.

Broj pristiglih radova, koji su poslani iz cijele Bosne i Hercegovine i inozemstva, pokazuje da su ovakvi i slični projekti od izuzetne važnosti za razvijanje čitalačkih i spisateljskih navika i daju nam motiv više da ustrajemo na sličnim projektima.

Komisija je pregledala radove i ocijenila da je među prispjelim radovima značajan broj vrlo uspješnih radova.

Nakon pregleda radova i usaglašavanja mišljenja, Komisija je jednoglasno odabrala tri najbolja rada:

  1. mjesto (šifra: Tišina): Nizama Husetić,
  2. mjesto (šifra: knjižica 7): Melisa Đedović,
  3. mjesto (šifra: Oni koji hodaju bosi): Nur Sadija.

 

Prema propozicijama Konkursa nagrađenima će biti uručena priznanja i novčane nagrade. Uručenje će biti realizirano u narednom periodu o čemu će nagrađeni biti obaviješteni. Čestitamo nagrađenim autoricama i zahvaljujemo svim učesnicima koji su poslali radove te ih pozivamo da to učine i sljedeće godine.

 

Najpopularnije