Predstavljene knjige Učitelji života i Ljekovito i začinsko bilje

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

U Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli u subotu 2. decembra je održana promocija knjiga Učitelji života i Ljekovito i začinsko bilje, autorice Sadike Avdić, liječnice homeopatije i pisca.

Promocija je održana u organizaciji JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg“ u Tuzli i Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.

O knjigama su kazivali Hasan Spahić, teolog i orijentalista, predsjedinik IO Medžlisa Islamske zajednice u Tuzli, Teufika Ibrahimefendić, psihoterapeut i homeopatski ljekar, sa bogatim psihoterapeutskim iskustvom na Kliničkom centru u Tuzli i Centru Viva žene u Tuzli, te sama autorica, Sadika Avdić.

Temu o kojoj se to veče elaboriralo najbolje ilustruje sama autorica: ,,Holistička medicina je cjeloviti sistem liječenja koji ima za cilj uravnoteženje i sinhronizaciju uma, duha i tijela…”.

Ovom prilikom predstavljeno je sedamnaest velikana svjetske razine, mistika i filozofa, različitih religija, kultura i civilizacija ̶ učitelja života. Moderator večeri bila je Mirsada Suljić.

U umjetnikčkom dijelu programa publika je imala priliku čuti drugi i treći, od Tri mala komada Alberta Reitera, te ”Pirate s Kariba” Hanza Zimmera, u izvođenju mladih violinistica Nafije i Rabije Ibrišimović.

Nakon riječi dobrodošlice direktora JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli mr. sci. Admira Muratovića, publika je imala priliku odgledati i kratki film o autorici Sadiki Avdić. Scenarij ove promocije potpisuje mr. sci. Nihada Ibrišimović.

Ugodno druženje na promociji knjiga nastavljeno je i nakon promocije u foajeu Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, uz kahvu, kolačiće i ugodan razgovor s autoricom promovisanih knjiga.

Najpopularnije