Predstavljena knjiga ”Ključ” autora Mirsada Hadrovića

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

U amfiteatru Behram-begove medrese u Tuzli 30. 01. 2019. godine održana je promocija knjige ”Ključ” autora Mirsada Hadrovića.

Promotori su bili Sead Husić i Nedim Alić. Husić je istakao da je ovaj tekst jedna duža pripovijest, koja govori o padu i usponu jedne patrijarhalne porodice dok je Alić istakao da ovakva knjiga spada u pobožnu književnost kakvih već ima u bošnjačkoj književnosti.

Za razliku od promotora, autor knjige Mirsad Hadrović je govorio o razlozima zbog kojih je počeo pisati a najprije zašto je odabarao da piše o poroku kakav je alkohol. ”Bez obzira što sam vjersko lice i što se profesionalno ne bavim književnošću, odlučio sam da pišem jer želim da se suočimo sa problemima koje naše društvo ima. Ovo je sigurno početak onoga o čemu ću i dalje da pišem”, ističe autor. Nakon promocije autor je obišao prostorije biblioteke ”Behram-beg”.

Na promociji je uručeno priznanje ”Čitalac godine”, koje biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli svake godine dodjeljuje najaktivnijem korisniku u prethodnoj godini. Ove godine priznanje je dobila Maida Suljetović. Priznanje je uručio direktor Biblioteke Admir Muratović.

Nakon što je uručio priznanje, direktor Muratović obratio se prisutnima.

Promociju je organizirala biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli, a suorganizator je Behram-begova medresa.

U nastavku videoprilog sa RTV 7:

Najpopularnije