Novi naslovi lijepe književnosti u Biblioteci “Behram-beg”

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

Biblioteka ”Behram-beg” nastavlja sa svojim planiranim aktivnostima pribavljanja knjiga. Kako bismo udovoljili željama i potrebama naših korisnika, a na osnovu Knjige deziderata, nabavili smo još 27 naslova iz oblasti lijepe književnosti, među kojima je veliki broj lektira za srednju školu. Tako se na našim policama nalaze novi primjerci djela, kako domaćih, tako i stranih autora: Ćamila Sijarića (Sabrana djela u sedam tomova); Advana Hozića (Vrabac s puškom); Enesa Kiševića (Mačak u trapericama); Nure Bazdulj-Hubijar (Kad je bio juli); Branislava Nušića (Gospođa ministarka); Alekse Šantića (Emina); Augusta Šenoe (Branka); Vilijama Šekspira (Hamlet); Aleksandra Puškina (Evgenije Onjegin); Perl Bak (Veliki talas) i dr.

Budući da su ovi novi naslovi već na raspolaganju članovima Biblioteke, pozivamo ljubitelje pisane riječi, a posebno srednjoškolce, da ih podignu ili ih koriste u jednoj od naših čitaonica.

S obzirom da je počela nova školska godina, ovo je prilika da pozovemo učenike, i osnovce i srednjoškolce, da se učlane u Biblioteku ”Behram-beg” koja je u mogućnosti u potpunosti udovoljiti učeničkim potrebama za lektirnim naslovima. Napominjemo da je članarina za prvu godinu besplatna i za učenike i za studente. Detaljnije se o uslovima učlanjenja, korištenja naših usluga i aktivnostima i sadržajima Biblioteke, općenito, možete upoznati putem naše web stranice.

DOBRODOŠLI!

Najpopularnije