Nove knjige u Biblioteci ”Behram-beg”

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

Biblioteka ”Behram-beg” nastavlja sa svojim planiranim aktivnostima. Ovih dana smo ponovo nabavili nove knjige za naše korisnike. Ova nabavka rezultirala je obostranim zadovoljstvom i razmjenom knjiga između naše biblioteke i biblioteke džemata Donje Vukovije. Knjige su razmjenili Jusuf Džafić, bibliotekar, te Enes-ef. Habibović, imam pomenutog džemata, iskazavši zahvalnost prilikom naše posjete. Također, Jusuf Džafić izrazio je zahvalnost na saradnji i prilici da Biblioteku predstavi na ovakav način.

Naša biblioteka je sada bogatija za nove knjige iz književnosti, lingvistike, historije i islamskih nauka napisanih na bosanskom jeziku te knjiga na engleskom i arapskom jeziku. Posebno smo radosni zbog mevluda napisanog na arebici.

Ova stalna aktivnost nabavke knjiga pokazuje jako dobre rezultate te nas motiviše da još više istrajavamo na tome. U narednom periodu očekujte slične projekte iz Biblioteke ”Behram-beg”.

Koristimo se prilikom i zahvaljujemo džematu Donje Vukovije na prijemu, saradnji i, nadamo se, nastavku naših zajedničkih projekata.

Najpopularnije