Najava tribine – ”Bajrami u bh. književnosti”

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona  sa idejom obilježavanja Ramazanskog bajrama, zajedno sa još sedam partnerskih institucija i organizacija, 4. i 5. maja 2022. godine priređuje prigodan bajramski program “Bajramluci”, kojim obilježeva jubilej 30 bajrama u nezavisnoj Bosni i Hercegovini.

Manifestacija se, nakon Svečanog koncerta i otvaranja dviju izložbi 4. maja, završava u četvrtak 5. maja 2022. godine, kada će u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli s početkom u 18:00 sati biti održani “Bajramski egleni” – tribina na temu “Bajrami u bh. književnosti”.

Na tribini će govoriti Hadžem Hajdarević, pisac i publicist, a događaj će moderirati Sead Husić, pisac i uposlenik JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” Tuzla.

Podsjećamo, u organizaciji ove manifestacije učestvuju, pored Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona, kao nosioca aktivnosti, i BZK ”Preporod”, Vijeće bošnjačkih intelektualaca RO Tuzla, MDD Merhamet RO Tuzla, Medžlis islamske zajednice Tuzla, Behram-begova medresa u Tuzli, Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli i Institut za društvena i religijska istraživanja u Tuzli.

Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Tuzlanskog kantona, a pokrovitelj manifestacije je premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

Najpopularnije