Ljetna bašta Biblioteke ”Behram-beg” u Tuzli

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

Poštovani korisnici, evo već treću godinu u funkciji je Ljetna bašta naše biblioteke koja je na raspolaganju našim članovima, korisnicima i drugim građanima. Ljetna bašta je zvanično počela raditi u prvoj sedmici juna 2020. godine. Početkom ljetnih dana uvijek je aktuelna Bašta, koja nam služi, između ostaloga, i kao ljetna čitaonica, prostor u kojem se organizuju razne manifestacije: predstavljanje knjiga, sastanci čitalačkih klubova, a tradicionalno se u Bašti organizuje uručenje priznanja i nagrada s našeg konkursa koji raspisujemo svake godine.

U prethodnom periodu, u zadnja dva mjeseca, u ovom prostoru je organizovana promocija knjige za djecu, tradicionalna manifestacija uručenja priznanja i nagrada, te u radnom vremenu česte su posjete naših članova, najčešće u periodu do 13:00 sati, kada je u Bašti jako prijatan ambijent. Također, u ljetnim mjesecima planirane su razne manifestacije o čemu ćemo javnost blagovremeno informisati.

Koristimo se prilikom i pozivamo i druge da u ljetnim danima se koriste našom baštom koja, izdvojena od gradske vreve, iako se nalazimo u užem jezgru grada, pruža veliki mir i ugođaj.

 

Najpopularnije