Knjige rahmetli profesora Ismeta Smailovića u Biblioteci ”Behram-beg”

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

Sinovi rahmetli dr. Ismeta Smailovića, Nedim i Besim, poklonili su veliki broj izrazito vrijednih monografskih i serijskih publikacija Biblioteci ”Behram-beg” u Tuzli.
Direktor Biblioteke Admir Muratović je 13. 10. 2019. godine boravio u stanu u Banjoj Luci gdje je živio profesor Smailović kojem pripada mjesto u samom vrhu bosanskohercegovačke lingvistike.
Domaćini direktoru u Banjoj Luci bili su gospodin Nedim i gospođa Besima Smailović, sin i snaha profesora Smailovića, koji su pokazali visoki nivo gostoprimstva i uistinu je bilo zadovoljstvo provesti jedan gotovo cijeli dan s takvim osobama.
Knjige su već prevezene u Biblioteku, blagovremeno će biti obrađene, nakon čega će biti dostupne i našim korisnicima. Direktor Biblioteke će, nakon izvjesnog vremena, organizirati susret i s drugim profesorovim sinom koji živi u Tuzli, gospodinom Besimom Smajlovićem, te i njemu zahvaliti na ovom neprocjenjivom daru.
Molimo Allaha, dž. š., da ovaj dar bude ubrojan u trajnu sadaku profesoru Smailoviću, da ga za to obilato nagradi. Molimo Ga da svojom nagradom obaspe i njegove čestite sinove koji su se odlučili za ovaj pleminiti čin. Dužni smo izraziti zahvalnost i profesorici Amiri Turbić-Hadžagić koja je bila svojevrsni posrednik za realizaciju ovoga hajirli djela.

Najpopularnije