Iftar u organizaciji Biblioteke

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

U restoranu ”Dramar” u Tuzli Biblioteka ”Behram-beg” je 29. 05. 2019. godine / 24 ramazana 1440. po H. organizirala iftar za kulturne radnike. Iftaru su prisustvovali dr. Sead Seljubac, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, Slavena Vojinović, ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi Tuzlanskog kantona, članovi Upravnog odbora Biblioteke, brojni predstavnici islamskih i kulturnih institucija i ministarstava u našem gradu, te prijatelji i naši saradnici. Prisutne je poselamio direktor Biblioteke mr. Admir Muratović, poželjevši prisutnima svako dobro na ličnom i profesionalnom planu.

Ovim iftarom smo željeli ne samo ukazati na trajne vrijednosti u našem gradu nego i organizirati druženje kulturnih radnika u jednom finom i nadasve korisnom okruženju. Nadamo se da smo ovom gestom uspjeli u namjeri – biti primjer istrajnosti na dobru i rada na kulturi kako u našem gradu tako i u Tuzlanskom kantonu.


Koristimo se prilikom i čestitamo predstojeći Bajram, te želimo da dane Bajrama provedete u zdravlju i onako kako muslimanima dolikuje.

Najpopularnije