Fond Biblioteke bogatiji za knjige na stranim jezicima

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

Biblioteka ”Behram-beg” nastoji da svojim čitateljima učini dostupnim što više knjiga na stranim jezicima. Shodno tome, obezbijedili smo vrijednu donaciju knjiga na engleskom i turskom jeziku od dr. Aška Gašija, višegodišnjeg člana i prijatelja Biblioteke.

Naš bibliotečki fond je tako obogaćen knjigama iz raznih naučnih oblasti i disciplina: historija, filozofija, islamistika, enciklopedije, rječnici, leksikoni, lijepa književnost. Među darovanim djelima je i Kur'anska enciklopedija (Qur'anic Encyclopaedia), čiji autor je dr. Muhammad Tahir-ul-Qadri, renomirani pakistanski učenjak. Riječ je o prijevodu značajne enciklopedije sa urdu na engleski jezik, a koji je izašao 2019. godine u Velikoj Britaniji.

JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli posjeduje knjige na bosanskom  jeziku i 14 stranih jezika: arapskom, engleskom, turskom, njemačkom, francuskom, češkom, ruskom, italijanskom, švedskom, makedonskom, poljskom, grčkom, azerskom i hebrejskom.

Naša redovna aktivnost nabavljanja knjiga se pokazala izuzetno uspješnom, što nam predstavlja podsticaj da još više istrajavamo na tome.

Koristimo se ovom prilikom da još jednom zahvalimo dr. Gašiju na dragocjenom poklonu. Poklonjene knjige su već dostupne našim čitateljima.

Najpopularnije