Edukativna posjeta Biblioteci “Behram-beg”

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

U utorak, 26. oktobra 2021. godine, Biblioteka ”Behram-beg” ugostila je učenike II i III razreda Srednje medicinske škole iz Tuzle. Uz učenike su bili njihovi profesori: Edina Suljić i Halid Bešić. Ova edukativna posjeta upriličena je povodom obilježavanja Mevluda (rođenja Muhammeda, a.s.), ali i povodom oktobra – Mjeseca knjige. S važnošću knjige i značajem čitanja goste je upoznala profesorica Elmedina Ćetin, uposlenica Biblioteke, a s historijom, bibiliotečkim fondom i aktivnostima Biblioteke učenike je upoznao profesor Jusuf Džafić, uposlenik Biblioteke, koji je u nastavku učenicima održao i kratko predavanje o Poslaniku, a.s.

Svi učenici koji nisu već bili članovi Biblioteke dobili su članske karte i besplatno članstvo za prvu godinu, u cilju podsticanja omladine, koja inače predstavlja budućnost svake države, da se više druži s knjigom.

Nadamo se da će ovaj naš gest potaći sadašnje učenike, a buduće nosioce razvoja Bosne i Hercegovine, da se kroz knjigu moralno i intelektualno usavršavaju.

Najpopularnije