Delegacija iz Turske u posjeti Biblioteci ”Behram-beg”

JU Specijalna biblioteka Behram-beg

Dana 31. 12. 2019. godine Biblioteku ”Behram-beg” posjetila je turska delegacija koju su sačinjavali gospodin Irfan Şener, direktor Odjela za vjersko obrazovanje na nivou istanbulske općine Sancaktepe, gospodin Sami Sarı, direktor Aziz Bayraktar Anadolu medrese u Sancaktepeu te nekolicina predstavnika vjerskog, obrazovnog i društvenog života iz Sancaktepea. Među njima je bio i Hayrullah Bilgin, veliki prijatelj našega grada te nosilac brojnih aktivnosti i projekata u svrhu jačanja vjerskog, obrazovnog i kulturnog života u našem gradu te jačanja odnosa između naše zemlje i Republike Turske, općenito.
Direktor Admir Muratović gostima je predstavio rad Biblioteke, upoznao ih s nekim njenim uslugama i aktivnostima, ali je i iznio neke poteškoće s kojima se susreću u radu te je izrazio želju za formiranjem konkretne saradnje između Biblioteke i sličnih institucija u Republici Turskoj u cilju poboljšanja uslova rada Biblioteke, odnosno davanja većeg doprinosa u razvoju kulture na našem kantonu.
Hafizi Davut Doğan i Hasan Yılmaz, također članovi delegacije, učestvovali su na ”Večeri Kur'ana” u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla u Džamiji „Kralj Abdullah“.
Za goste iz Turske upriličen je prijem kod muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića, a pored Biblioteke posjetili su i druge institucije Islamske zajednice u našem gradu: Behram-begovu medresu u Tuzli, Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Institut za društvena i religijska istraživanja Tuzla.

Najpopularnije