ŽURITE K NAMA

Čitanje je jeftina zabava, ali izuzetno kvalitetna. Ako nemate pare za kupovinu svih knjiga koje želite da čitate, biblioteka je tu kao dobra opcija. Svako ko je u životu pročitao jednu dobru knjigu, zna da čitanje predstavlja neponovljivo zadovoljstvo. Bez obzira na ovu činjenicu, druženje s knjigom postalo je navika koja je posljednjih godina u sve većem opadanju, a glavni uzrok je razvoj tehnologije i digitalnih medija, kompjutera, telefona…

Mnogi ljudi nisu svjesni da od čitanja knjiga imaju velike koristi. Jedna od prednosti čitanja knjiga je sticanje novih znanja, poboljšava rječnik… Čitanje inspirativnih knjiga može biti dobra motivacija koja može unaprijediti naše živote. Knjige nas mogu motivisati da postanemo bolji u svim životnim sferama, da budemo bolja djeca, supružnici, roditelji, prijatelji, radnici.
Dragi korisnici naše Biblioteke, nemojte dopustiti da vam vrijeme uzalud prolazi. Ponudite svojoj djeci lijepe naslove za čitanje. Pokušajte im privući pažnju sa tek nabavljenim naslovima Džefa Kinija (Kinney Jeff): Dnevnik jednog smotanka u osam prevedenih dijelova, i to:

  1. Zapisi Grega Heffleya,
  2. Rodrick je zakon,
  3. Posljednja kap,
  4. Pasje vrućine,
  5. Okrutna istina,
  6. Zarobljeni u snijegu,
  7. Lijevo smetalo,
  8. Peh.

Ali, to nije sve što smo za vas pripremili, čitamo u Biblioteci i nove naslove Agate Kristi: Partneri u zločinu, Putnik za Frankfurt, Beskrajna noć, 13 problema gospođice Marpl, Tko je ubio Rogera Ackroyda, Nedovršen portret i druge romane.

Najpopularnije