Uručene nagrade i priznanja

Biblioteka ”Behram-beg” je u četvrtak i petak, 03. i 04. 06. 2021. godine, obilježavajući svoj 28. rođendan, upriličila uručenje nagrada i priznanja sa četvrtog po redu literarnog konkursa, koji raspisujemo svake godine povodom 23. aprila – Svjetskog dana knjige i zaštite autorskih prava.

Za Nizamu Husetić iz Bihaća, pobjednicu na ovogodišnjem konkursu, nagradu i priznanje primio je član njene šire porodice koji živi u našem gradu. Nizama Husetić je prije nekoliko dana završila srednju Richmond Park školu u Bihaću.

Drugo mjesto osvojila je Melisa Đedović, učenica 3. razreda Gimnazije ”Ismet Mujezinović” Tuzla. Priznanje i novčanu nagradu drugoplasiranoj uručio je direktor Biblioteke Admir Muratović.

Nur Sadiji, trećeplasiranoj na ovogodišnjem literarnom konkursu, s obzirom da živi u Njemačkoj, priznanje je, na njenu zamolbu, poslano u elektronskoj formi.

Čestitamo nagrađenim autoricama, zahvaljujemo svima koji su svojim radovima učestvovali na ovogodišnjem konkursu, uz nadu i očekivanja da ćete se prijaviti na konkurs i naredne godine.

Najpopularnije