Učenici Međunarodne škole posjetili Biblioteku “Behram-beg”

U petak, 3. decembra 2021. godine Biblioteka ”Behram-beg” ugostila je jedan dio učenika IV razreda Međunarodne srednje škole Tuzla. Uz učenike je bio njihov profesor vjeronauke Edin Kadrić. Ova edukativna posjeta je upriličena u okviru projekta Pronađi svog prijatelja. Cilj projekta je upoznati učenike osnovnih i srednjih škola s našim radom, te ih motivisati da budu aktivni članovi Biblioteke ”Behram-beg”.

S važnošću knjige, značajem čitanja, pravilima članstva i načinom korištenja bibliotečke građe goste je upoznala profesorica Elmedina Ćetin, uposlenica Biblioteke, a s historijom, bibiliotečkim fondom i aktivnostima Biblioteke učenike je upoznao profesor Jusuf Džafić, uposlenik Biblioteke, koji je u nastavku učenicima održao i kratko predavanje o Poslaniku, a. s.

Svi učenici koji nisu već bili članovi Biblioteke dobili su članske karte i besplatno članstvo za prvu godinu, kako bismo podstakli omladinu, koja inače predstavlja budućnost svake države, da se više druži sa knjigom.

Nadamo se da će ovaj naš gest potaći sadašnje učenike, a buduće nosioce razvoja Bosne i Hercegovine, da se kroz knjigu moralno i intelektualno usavršavaju.

Najpopularnije