Učenice Behram-begove medrese posjetile Biblioteku “Behram-beg”

U utorak 2. marta i četvrtak 4. marta 2021. godine Biblioteku “Behram-beg” posjetile su učenice I razreda Behram-begove medrese, zajedno sa svojom odgajateljicom Ehlimanom Suljić. S historijatom, bibliotečkim fondom i aktivnostima Biblioteke goste je upoznao bibliotekar Jusuf Džafić. Nakon toga učenice su se kratko družile sa našim bibliotekarima koji su im uručili besplatne članske karte za sve usluge Biblioteke za prvu godinu, u želji i nadi da će postati naši aktivni članovi u narednom periodu. Dio novih članova je iskoristio šansu te je odmah podigao knjige po vlastitom izboru, ali i uz preporuku naših bibliotekara.

Tokom ove posjete profesorica Ehlimana Suljić je bila i na prijemu kod direktora Admira Muratovića; razmijenjena su iskustva i ponuđeno nekoliko konstruktivnih prijedloga za nastavak saradnje.

Inače, Biblioteka “Behram-beg” je prije početka pandemije korona virusa redovno primala organizirane posjete naših škola. Svim učenicima smo poklanjali besplatnu članarinu za prvu godinu, s ciljem da knjigu približimo mladoj populaciji. Radujemo se što možemo nastaviti sa ovom našom praksom, budući da je ovo prva organizirana učenička posjeta od početka pandemije.

Zahvaljujemo odgajateljici Ehlimani Suljić i učenicama Behram-begove medrese što su nas počastili svojim dolaskom.

Najpopularnije