Profesori Islamske vjeronauke u posjeti Biblioteci “Behram-beg”

U srijedu, 26. 01. 2022. godine, u Tuzli je upriličen susret profesora Islamske vjeronauke iz Sarajeva i njihovih kolega iz Tuzle. Cilj susreta bio je međusobno upoznavanje, druženje, zbližavanje te razmjena iskustava; poslovnih ali i životnih, općenito. Domaćin susreta bio je Medžlis Islamske zajednice Tuzla.

Raduje nas činjenica da su sudionici susreta, pored ostalih ustanova i destinacija, upriličili posjetu i Biblioteci ”Behram-beg”. Među prisutnima je bio i tuzlanski glavni imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović, koji je poselamio prisutne te im dao nekoliko značajnih podataka o Biblioteci. Nakon upućenih selama i riječi dobrodošlice, goste je s  historijatom, sadržajima, uslugama i nekim aktivnostima ove ustanove kulture detaljnije upoznao direktor Biblioteke Admir Muratović.

Ne sumnjamo da će se iz ovih susreta izroditi mnoštvo lijepih ideja čijom bi se realizacijom pospješila nastava Islamske vjeronauke, u svakom pogledu, a sve u cilju kompletnijeg odgajanja i obrazovanja učenika koji predstavljaju budućnost naše zajednice i domovine u kojoj živimo.

Najpopularnije