Prijem za Besima i Salihu Smajlović

Direktor Biblioteke ”Behram-beg” Admir Muratović u petak, 25. 10. 2019. godine, upriličio je prijem za bračni par Smajlović, gospodina Besima i gospođu Salihu, sina i snahu rahmetli profesora Ismeta Smailovića čije knjige su pohranjene u Biblioteku kao poklon njegovih sinova Nedima i Besima.

Direktor je ukratko upoznao bračni par Smajlović s nekim sadržajima Biblioteke te nekim njenim uslugama, mogućnostima i planovima za budućnost. Osim toga, svakako je iskoristio priliku da zahvali gospodinu Besimu koji je, zajedno sa svojim bratom Nedimom, donio odluku da knjige svoga oca, velikog bosanskohercegovačkog lingviste te poznavaoca nekoliko stranih jezika, pokloni Biblioteci ”Behram-beg” te ih na taj način stavi na raspolaganje svim našim građanima koji imaju interesovanje za literaturu koja tretira lingvistiku, književnost, historiju, našu kulturnu prošlost i sl.

Osoblju Biblioteke ”Behram-beg” predstavlja veliku čast da su knjige takvoga velikana dospjele u Biblioteku, ali nam pričinjava i veliko zadovoljstvo i radost prilika da se upoznamo s njegovim plemenitim sinovima i njihovim suprugama.

Najpopularnije