Predavanje o temi “Bosanski jezik – pitanje identiteta”

Povodom 21. februara, Međunarodnog dana maternjeg jezika, u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra, u srijedu 19. februara, predavanje o temi “Bosanski jezik – pitanje identiteta” održao je akademik Abdulah Sidran.

Predavanje je organizovao Medžlis Islamske zajednice Tuzla, u saradnji sa JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli, Behram-begovom medresom u Tuzli, Institutom za društvena i religijska istraživanja Tuzla, BZK ”Preporod” TK i Bosanskim kulturnim centrom Tuzla.

 

Pored predavanja organizatori su upriličili još neke kulturno-edukativne sadržaje, tako da su cjelokupnom programu svojim učešćem doprinos dali članovi Horske sekcije Behram-begove medrese u Tuzli i članovi Horske i Recitatorske sekcije OŠ ”Novi Grad” Tuzla. Pjesmu ”Mora” i pismo ”Eh, šćeri” autora akademika Abdulaha Sidrana interpretirala je Emina Muratović, dipl. žurnalistkinja, a moderator programa bio je Esmir-ef. Hasanović.

Ovom prilikom Medžlis Islamske zajednice Tuzla akademiku Abdulahu Sidranu dodijelio je Povelju ”Muhamed Hevai Uskufi” za životno djelo.

Najpopularnije