Posjete Biblioteci u okviru aktivnosti obilježavanja Mjeseca knjige

U srijedu, 20. 10. 2021. godine, učenici IId odjeljenja JU OŠ ”Tušanj”, sa svojom učiteljicom Almirom Selimović, posjetili su Biblioteku ”Behram-beg”. Obišli su sva odjeljenja Biblioteke, njene prostorije, družili se s našim bibliotekarima, dobili određene informacije o ovoj kulturnoj ustanovi, knjigama i ostalim sadržajima kojima raspolaže. Za učenike je svakako najinteresantniji bio obilazak Dječije zbirke Biblioteke koja posjeduje preko 550 naslova (ukupno oko 2.000 knjiga), tako da u potpunosti može udovoljiti lektirnim potrebama i osnovaca i srednjoškolaca.

Istoga dana Biblioteku su posjetili i članovi Vijeća učenika JU Turističko-ugostiteljske škole Tuzla, sa svojom profesoricom engleskog jezika Selmom Tihić.

Posjete Biblioteci su upriličene povodom Mjeseca knjige (oktobra), kada mnoge škole, uz ostale aktivnosti, organiziraju posjete bibliotekama, promovirajući važnost čitanja i ukazujući na nepostojanje alternative za znanje i informacije koje se dobijaju iz knjiga.

Ovom prilikom učenicima su uručene članske karte Biblioteke. Nadamo se da će naši današnji gosti aktivno koristiti usluge ove kulturne ustanove u predstojećem periodu.

Najpopularnije