Novi naslovi u Biblioteci “Behram-beg”

Biblioteka ”Behram-beg” nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima nabavljanja knjiga. Kako bismo zadovoljili potrebe i želje naših korisnika, iz Knjige deziderata smo obezbijedili određeni broj naslova iz oblasti književnosti, islamistike i filozofije. Tako su se na policama naše Biblioteke našle sljedeće knjige:

  • Alma Taletović, Lirik;
  • Ammar Bašić, Probudi svoje srce;
  • Ammar Bašić, Na putu ka milosti;
  • Paulo Koeljo, Zahir;
  • Lucije Seneka, Pisma prijatelju;
  • Đorđe Lebović, Semper idem.

Budući da su nove knjige već na raspolaganju članovima Biblioteke u ovim proljetnim danima, pozivamo ljubitelje pisane riječi da ih posude, te čitaju u svojim domovima ili da uživaju u njima u našim čitaoničkim prostorijama. Posebno bismo istakli našu ljetnu baštu, koju smo prošle godine otvorili kako bismo omogućili našim korisnicama da čitaju knjige u domaćinskom ambijentu.

S obzirom da je nedavno bio Svjetski dan knjige (23. april), pozivamo sve zainteresovane  da se učlane u našu Biblioteku, kao i stare korisnike da obnove svoju članarinu. Inače, JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli posjeduje bogat bibliotečki fond koji sadrži više desetina hiljada bibliotečkih jedinica na 24 različita jezika: bosanskom, arapskom, engleskom, turskom, perzijskom, njemačkom, francuskom, češkom itd.

Napominjemo da je članarina za prvu godinu besplatna i za učenike i za studente. Detaljnije se o uslovima učlanjenja, korištenja naših usluga i aktivnostima i sadržajima Biblioteke, općenito, možete upoznati putem naše web stranice https://behrambeg.ba/.

DOBRODOŠLI!

Najpopularnije