Nastavak saradnje

U oktobru, mjesecu knjige, 04. 10. 2018. u prostorijama JU OŠ “Brčanska Malta” Tuzla promovisan je zbornik pjesama pod naslovom “Poezija iz Brčanske”, koja je upriličena povodom 15. maja, Dana škole i 45-e godišnjice rada. Knjigu su uredili Jagoda Iličić, književnica, i Admir Muratović, direktor naše Biblioteke. Na današnjoj promociji o knjizi i realizaciji čitavog posla govorio je direktor škole Mirsudin Pačariz a o likovnom uređenju govorila je pedagogica Mevlida Nurkanović a o stihovima govorio je naš uposlenik Sead Husić. Zahvalnicu direktoru Muratoviću u ime Biblioteke preuzeo je naš uposlenik.

Ova današnja promocija i knjiga je jedna u nizu saradnje naše Biblioteke i JU OŠ “Brčanska Malta” a sve u sklopu projekta „Razvijanje čitalačke kulture i navika učenika osnovnih škola TK“, čiji je nosilac Pedagoški zavod.

Koristimo se prilikom i zahvaljujemo školi i Pedagoškom zavodu na ovoj prelijepoj saradnji sa željom da nastavimo ovim putem, a posebno čestitamo direktoru, nastavnom osoblju, učenicima i Vijeću roditelja na ovom projektu.

Radujemo se novim projektima i susretima…

Najpopularnije