Gosti iz Srebrenice na tribini povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Dana 01. 03. 2021. godine u Centru za mlade Tušanj, povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, održana je tribina na kojoj su govorili Ćamil Duraković, Alija Tabaković, članovi inicijative „Moja adresa: Srebrenica“, i Damir-ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica.

Gosti iz Srebrenice prisutnima su prenijeli jedan dio svojih životnih iskustava koje doživljavaju još od prvih dana povratka, nedaćama, izazovima, nužnosti njegovanja kulture sjećanja, ali i trudu i borbi u ostvarivanju svojih prava u gradu u kojem je počinjen genocid, istakavši neophodnu konkretniju i korektniju pomoć i podršku državnih i međunarodnih instanci u ovom kontekstu.

Tribinu su organizovali Medžlis Islamske zajednice Tuzla, JU Specijalna biblioteka “Behram-beg” u Tuzli i Institut za društvena i religijska istraživanja. U ime organizatora prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hfz. Ahmed-ef. Huskanović, a dovu na kraju tribine proučio je Admir Muratović, direktor Biblioteke. Tribinu je moderirao Esmir-ef. Hasanović.

Najpopularnije