Edukativni časovi o Poslaniku, a.s., i čitanju

U ponedjeljak, 1. novembra 2021. godine Biblioteka ”Behram-beg” ugostila je učenike drugog razreda Srednje medicinske škole iz Tuzle, odjeljenja IIe i IIg. Sa učenicima su bile njihove profesorice Edina Suljić i Edina Musemić.

Ova edukativna posjeta upriličena je povodom obilježavanja Mevluda (rođenja Muhammeda, a.s.) i Mjeseca knjige. O važnosti knjige, značaju čitanja i kako nastaju priče gostima je održala čas profesorica Esma Kapetanović, književnica koja je nedavno izdala svoj prvijenac Sirup za dobrotu, zbirku priča za djecu i odrasle, u nakladi naše Biblioteke. O historijatu, bibliotečkom fondu, zbirkama, kolekcijama, legatima i aktivnostima Biblioteke učenicima je govorio profesor Jusuf Džafić, uposlenik Biblioteke, koji je u nastavku učenicima održao i kratko predavanje o Muhammedu, a.s. Zbog trenutnih epidemioloških mjera izlagači su svakom odjeljenju pojedinačno održali predavanje.

Svi učenici, koji nisu već bili članovi Biblioteke, dobili su članske karte i besplatno članstvo za prvu godinu, kako bi se omladina podstakla da se što više druži s knjigom. Nadamo se da će ovaj naš gest potaći učenike da se kroz knjigu moralno i intelektualno usavršavaju.

Najpopularnije